Back to Forum Index Back to Topic Index Post New Message

After Sales Services

Topic: Is MODENAS Customer Call Centre helpful?

Paanjawa

Posted: 20/02/2008


saya baru membeli modenas kriss 110 2nd hand yg berusia hampir 10 tahun (96-97). ini juga kali pertama saya memiliki motosikal. saya ada beberapa soalan : 1. minyak hitam jenama apa yg paling sesuai utk motor ini 2. motor ini sangat kuat kegunaan minyak. pemilik sebelum ini memaklumkan pernah melakukan penukaran karburator dan blok yg besar. apa yg disyorkan utk meminimumkan penggunaan minyak motor ini beserta dgn anggaran kos. 3. apakah maintenance yg biasa dan perlu utk motor lama seperti ini utk mengekalkan prestasinya. utk pengetahuan motor ini digunakan ke tempat kerja sejauh 60km (pergi 30km dan pulang 30km)setiap hari. diharap sesiapa dpt memberikan pendapat. tq

Razali BJV2780

Posted: 27/02/2008


salam.. saya baru semlm angkat xcite 130 nih ..so far prestasi motor ok , still baru lg..cuma nk request satu dkt bro mohd aizuddin azin tu, taruk link kt maner2, supaya boleh le ktorg tgk gambar moto xcite yg dah modified tu,..heheh mana tau boleh tiru..

Arshad

Posted: 03/04/2008


Saya beli elegan pada 20/2/08. Saya diberikan manual sebagaimana biasa. Walaubagaimanapun apabila saya semak ia adalah manual bagi elegan version sebelumnya. Apabila saya berrtanya dikedai, jawapan yang diberi adalah tiada manual yang dikemaskini bagi version baru. Adakah ia benar? Saya tidak pasti ttg perbezaan diantara version lama dan baru dan menyukarkan saya membaca manual tersebut.

mohd zahid bin zainol abidin

Posted: 07/04/2008


assalamualaikum, saya menggunakan sebuah motosikal e-cite 130 cc lebih setahun yang lalu srehingga sekarang.masalah yang besar saya hadapi sekarang ialah kelajuan yang maksima telah turub sehingga 80km/jam.tolong selesaikan masalah saya.

Mohd.Haizam Bin Abd Hamid

Posted: 22/04/2008


Assalamualaikum Saya ingin bertanya,Pada 8 Mac 08 yang lalu saya telah membeli Kriss 120.Untuk pengetahuan,kriss 120 saya itu telah pun mencecah 1000Km dan sampai waktu untuk menukar minyak hitam,tp belum saya lakukan lagi.Pertanyaan saya ialah,kenapa kriss 120 saya itu tidak selalu yang saya jangkakan krn ketika melalui highway pada kelajuan 120km/j,Motor saya tidak "larat" untuk memotong kriss 100 hatta pada kelajuan tersebut.Adakah meter motor itu rosak @ ianya berkaitan dgn prestasi enjin motor kriss 120 itu? Harap dpt membantu.

Rizal

Posted: 14/05/2008


Enjin selalu mati ketika melahu dan ketika berhenti dan ketika pulas throttle pada kelajuan rendah. Ini berlaku selepas lubang spark plug saya longgar tetiba dan menyebabkan spark plug tercabut bila skuter dihidupkan. Sudah dihantar ke bengkel utk dibaiki tapi masih belum sempurna mcm dulu. Kali pertama berlaku dalam tempoh 3 tahun guna Elit Sport 150. Modenas Service Centre ada sediakan spare part atau servis untuk sempurnakan semula pembakaran enjin saya x? Kalau ada, berapa RM? Saya rindukan kelancaran dan kelajuan skuter saya yang dahulu. Tolonglah bro.

Bomm

Posted: 03/06/2008


Kepada sesapa yang nak beli motor jaguh..ada satu yang nak di jual...second hand...harga kt bincangla nanti...nak jual sebab jaguh handle dia x lepas nak cilok kalau jam...hampeh...haha...

IJAN MOTOR SPORT

Posted: 17/06/2008


kepada kawan2 modenas pakai lah minyak mahal sikit 4t vsx ok ,sebab enjin kriss manja sikit dari yamaha wokey

ariez

Posted: 29/06/2008


saya dari indonesia ingin menanyakan sperpark modenas dinamik dan alat2 resing beserta harga2nya, bagaimana cara pembeliannya

2388

Posted: 14/07/2008


kenapa kriss 110 saya keluar asap putih tolong beri panduan kepada sya kerana sya ingn jalan jauh pleae??????

Previous   |  Page of 10 |   Next

Site Map | Contact Us

Copyright © 1995-2014 MODENAS (354613-V). All rights reserved.
Use of this website signifies your agreement to the Disclaimer and Online Privacy Policy

A Member Of
DRB-HICOM
(203430-W)
ISO CERT
" ISO 9001:2000 CERT NO. MY-AR 2496 "